W zamiarze będzie najpewniej na forum jednen Superb II, 4x4 TDi PD DSG :wink:
[O1] żarówki H4 - 50% więcej światła
Zwiń
X
-
[O1] żarówki H4 - 50% więcej światła
Witam,
ponieważ ostatnio zaliczyłem wymianę uszkodzonej żarówki postanowiłem trochę poeksperymantować. Kupiłem za niewielkie pieniądze żarówki, które dają niby 50% światła więcej (coś w rodzaju Xenon). Z tego co zauważyłem w opisie jest mowa, że są one wypełnione gazem pod ciśnieniem i trzeba się z nimi ostrożnie obchodzić. Dodatkowo mają szkło w kolorze niebieskim. Ale nie w tym problem.
Pytanie - czy ktoś może ma przykre doświadczenia z tego typu żarówkami ?
Czy nie grzeją się one bardziej niż standardowe i nie jest konieczny zakup jakiegoś "ulepszonego" reflektora ?
Nie chcę sobie popsuć reflektora żarówkami za 7 zł
Pozdrawiam,
RW
-
-
Nie trzeba żadnych specjalnych reflektorów
ale efekt 50% więcej światła jest mocno wątpliwy :szeroki_usmiech
no i czas życia takich żarówek..... pozostawia wieleeee do życzenia->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Dziadzia, daj sobie spokój z żarówkami Ala Ksenon, to gra nie warta świeczki
Kup najlepiej pożądne żarówki np. Ostram Night Braker, czy Philipsy Night Guide.
Powiem Ci że w Poprzedniem aucie (Renault Laguna ) założyłem Philipsy Vision +50% H7 i efekt był super Może nie było to te 50% wiecej światła ale o 25 % na pewno. Pozatym jeździłem z nimi przez 1,5 roku do chwili sprzedaży auta i żadna się nie spaliła. Laguna miała klosze lamp z poliwęglanów i też im to nie szkodziło.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Również wątpię w te 50%, ale że jestem "świeżym" posiadaczem samochodu, trzeba jakoś nabierać praktyki i testować różne wynalazki, żeby potem móc wybrać te najlepsze.
Jedyną moją obawą było, czy czasami się one bardziej nie grzeją, ale chyba już moje obawy zostały rozwiane.
Dzięki za opinie.
Komentarz
-
-
dziadzia, moim skromnym zdaniem na żarówkach aż tak nie ma co oszczędzać a tymbardziej eksperymentować. Żeby ta oszczędność nie kosztowała Cię dużo więcej. W końcu w pewnym stopniu od nich zależy bezpieczeństwo Twoje i innych kierowców. Dodaj trochę więcej kasy i kup cos lepszego. Tak jak mikolaj, napisał podepnij się pod temat Osramów
BTW 50 % więcej światła przy tej cenie - takie rzeczy to tylko w Erze. :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dziadziaWitam,
ponieważ ostatnio zaliczyłem wymianę uszkodzonej żarówki postanowiłem trochę poeksperymantować. Kupiłem za niewielkie pieniądze żarówki, które dają niby 50% światła więcej (coś w rodzaju Xenon). Z tego co zauważyłem w opisie jest mowa, że są one wypełnione gazem pod ciśnieniem i trzeba się z nimi ostrożnie obchodzić. Dodatkowo mają szkło w kolorze niebieskim. Ale nie w tym problem.
Pytanie - czy ktoś może ma przykre doświadczenia z tego typu żarówkami ?
Czy nie grzeją się one bardziej niż standardowe i nie jest konieczny zakup jakiegoś "ulepszonego" reflektora ?
Nie chcę sobie popsuć reflektora żarówkami za 7 zł
Nie sądzę aby dawały więcej ciepła nie powinny mieć wpływu na klosze i blendy kiedyś takie wynalazkistosowałem w swojej .Fakt więcej światła dają ale teższybciej się przepalają .Niepokoi mnie tylko cena 7zł???? ja za swoje płaciłem około 30zł za sztukę :?Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
Komentarz